08 jun

Zaamslag gaat van start

 

Woont u in Zaamslag? Dan kunt u vanaf nu heel makkelijk met dorpsgenoten meerijden naar bijvoorbeeld Terneuzen, Axel of Goes. Hoe vaak komt u geen dorpsgenoten tegen als u in bijvoorbeeld Terneuzen bent? “Goh, we hadden wel met elkaar mee kunnen rijden!” Meerijdienst Samobiel maakt dat in Zaamslag een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu. Samobiel is ook een handige aanvulling op het OV dat er vaak wel erg lang over doet om van A naar B te komen. Of de bus komt niet op de tijd en plek die u wilt.

Wij zijn Samobiel: Wouterien, Patrick en Gerrit

“Die betrokken bewoners? Dat zijn wij!” vertelt ondernemer Patrick Dobbelaar enthousiast. “Samen met Wouterien Dees en Gerrit van der Neut geloof ik dat Samobiel echt iets toevoegt aan de leefbaarheid in ons dorp. We hopen dan ook dat inwoners veel ritten gaan delen!” Wouterien voegt toe: “Samen stellen we het netwerk van bestemmingen, stopplaatsen, routes, kilometervergoeding en de geografische dorpsgrenzen van Zaamslag vast en helpen we bewoners op weg. De mogelijkheden zijn onbeperkt want iedereen kan gebruik maken van Samobiel: jong en oud, voor je werk, sport, winkelen, sociale voorzieningen, school, zorginstellingen en wat je verder maar kunt bedenken.”

Zo werkt Samobiel

Samobiel maakt met elkaar meerijden makkelijk via een dorpswebsite waarop u ritten kunt plaatsen die u als chauffeur maakt of ritten kunt aanvragen als passagier.

Schermafbeelding 2016-04-01 om 17.28.491. U biedt of vraagt een rit aan via de besloten en beveiligde Samobiel Zaamslag dorpswebsite 
2. U krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil
3. U kiest of u de rit samen wilt maken of niet
4. Per rit betaalt of ontvangt u een kleine kilometervergoeding. Dat loopt via de site, dus geen gedoe met contant geld

 

 

Meld u nu aan

De inwoners van Marknesse (Fl.), Klarenbeek (Gld) en Haule (Fr.) zijn al overstag. Ook diverse andere dorpen in onder andere Drenthe en Brabant starten op korte termijn met meerijdienst Samobiel. En nu is Zaamslag aan de beurt! Neem voor hulp of vragen contact op met zaamslag@samobiel.nl.

Benieuwd hoe het systeem werkt? Bekijk dan onze YouTube filmpjes waarin we uitleggen hoe u bijvoorbeeld een rit kunt invoeren of boeken.

Leave a reply