16 dec

Stynsgea (Augustinusga) gaat voor Samobiel

Woont u in Stynsgea? Dan kunt u vanaf nu heel makkelijk met dorpsgenoten meerijden naar bijvoorbeeld Drachten, Dokkum of Burgum. Hoe vaak komt u geen dorpsgenoten tegen als u in bijvoorbeeld Burgum bent?  U had net zo goed samen kunnen rijden!
Meerijdienst Samobiel maakt dat in Stynsgea een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu. Samobiel is ook een handige aanvulling op het OV dat er vaak wel erg lang over doet om van A naar B te komen. Of de bus komt niet op de tijd en plek die u wilt. Andrea Postma en Teun Hofman zijn mede initiatiefnemers en lokaal contactpersoon van Samobiel in Stynsgea.

Informatie voor dorpsbewoners Stynsgea

Dorpsbewoners ontvingen onlangs meer informatie over Samobiel, via een enquête voor de nieuwe dorpsvisie. Hierin werd onder andere geïnventariseerd aan welke routes de inwoners van Stynsgea behoefte hebben.


Wij zijn Samobiel: Andrea Postma en Teun Hofman

Een groep betrokken bewoners trekt de kar en vormt de motor achter Samobiel. Woont u in Stynsgea en wilt u ook meedenken en meehelpen? Meld u dan aan door te mailen naar stynsgea@samobiel.nl

Zo werkt Samobiel

Samobiel maakt met elkaar meerijden makkelijk via een dorpswebsite waarop u ritten kunt plaatsen die u als chauffeur maakt of ritten kunt aanvragen als passagier. Iedereen kan er gebruik van maken: jong en oud, voor boodschappen, school, sociaal, sport, uitgaan, werk, doktersbezoek of wat dan ook.

Schermafbeelding 2016-04-18 om 12.09.381. U biedt of vraagt een rit aan via de besloten en beveiligde Samobiel Stynsgea dorpswebsite 
2. U krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil
3. U kiest of u de rit samen wilt maken of niet
4. Per rit betaalt of ontvangt u een kleine kilometervergoeding. Dat loopt via de site, dus geen gedoe met contant geld

Meld u nu aan

De inwoners van Marknesse (Fl.), Klarenbeek (Gld), Haule (Fr.) en Zaamslag (Zld.) zijn al overstag. Neem voor hulp of vragen contact op met Andrea Postma of Teun Hofman.

Benieuwd hoe het systeem werkt? Bekijk dan onze YouTube filmpjes waarin we uitleggen hoe u bijvoorbeeld een rit kunt invoeren of boeken.

 

 

 

 

 

Leave a reply