15 sep

Samobiel gaat in Haule vliegend van start

‘Samobiel gaat in Haule vliegend van start’ kopte de Nieuwe Ooststellingewerver na het lanceringsfeestje op 2 september. Met ongewone voertuigen was vrijdag in Haule de feestelijke start van meerijdienst Samobiel. Op de foto vliegt Marcel Turk uit Haule met ‘Slechtste chauffeuse van Nederland’ (SBS6) Liesbeth de Jong, tachtig door de bocht op het parcours achter dorpshuis De Mande.

Veilig

Precies de manier van vervoer, zoals de insteek van Samobiel níet is. Die gaat veilig per auto met dorpsgenoten. Lammy Dijkstra en Linda Prakken van Plaatselijk Belang Haule Helpt Elkander zijn in hun dorp de coördinatoren van het landelijke project, waarvan Haule de primeur beleefde.

Van A naar B

‘Het is een ideaal middel mensen van A naar B te krijgen’, aldus Dijkstra. ‘Omdat het in een kleine gemeenschap plaatsvindt is de drempel niet hoog. ‘Iedereen kent elkaar in ieder geval van gezicht, je stapt niet zomaar bij een vreemde in de auto’. Samobiel maakt meerijden makkelijk. ‘Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu.’

Inmiddels hebben de eerste liftaanbieders en -vragers zich al gemeld. Dat kan via samobiel.nl/haule of 0516-421205.

Foto en tekst: © Rens Hooyenga

Leave a reply