22 aug

Ruinerwold gaat van start

Woont u in Ruinerwold? Dan kunt u vanaf nu heel makkelijk met dorpsgenoten meerijden naar bijvoorbeeld Meppel of Hoogeveen. Hoe vaak komt u geen dorpsgenoten tegen als u in bijvoorbeeld Meppel bent? “Goh, we hadden wel met elkaar mee kunnen rijden!” Meerijdienst Samobiel maakt dat in Ruinerwold een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu. Samobiel is ook een handige aanvulling op het OV dat er vaak wel erg lang over doet om van A naar B te komen. Of de bus komt niet op de tijd en plek die u wilt.

Ik ben Samobiel

Een groep betrokken bewoners trekt de kar en vormt de motor achter Samobiel. Samen rijden betekent minder auto’s op de weg, het is goedkoper en het spaart het milieu. Ook is met elkaar meerijden goed voor de sociale samenhang in het dorp. Samobiel maakt met elkaar meerijden makkelijk via een dorpswebsite waarop je ritten kunt plaatsen die jij als chauffeur maakt of ritten kunt aanvragen als passagier. Iedereen kan er gebruik van maken: jong en oud, voor boodschappen, school, sociaal, sport, uitgaan, werk, doktersbezoek of wat dan ook. Een groep betrokken bewoners stelt het netwerk van routes, bestemmingen, stopplaatsen, kilometervergoeding enzovoorts vast en helpt bewoners op weg.

Zo werkt Samobiel

Samobiel maakt met elkaar meerijden makkelijk via een dorpswebsite waarop u ritten kunt plaatsen die u als chauffeur maakt of ritten kunt aanvragen als passagier.

Schermafbeelding 2016-04-01 om 17.28.491. U biedt of vraagt een rit aan via de besloten en beveiligde Samobiel Ruinerwold dorpswebsite 
2. U krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil
3. U kiest of u de rit samen wilt maken of niet
4. Per rit betaalt of ontvangt u een kleine kilometervergoeding. Dat loopt via de site, dus geen gedoe met contant geld

Meld u nu aan

De inwoners van Marknesse (Fl.), Klarenbeek (Gld.), Zaamslag (Zlnd.) en Haule (Fr.) zijn al overstag. Ook diverse andere dorpen in onder andere Drenthe en Brabant starten op korte termijn met meerijdienst Samobiel. En nu is Ruinerwold aan de beurt! Neem voor hulp of vragen contact op met ruinerwold@samobiel.nl.

Benieuwd hoe het systeem werkt? Bekijk dan onze YouTube filmpjes waarin we uitleggen hoe u bijvoorbeeld een rit kunt invoeren of boeken.

Leave a reply