03 Mrt

Marknesse kiest voor Samobiel

Woont u in Marknesse? Dan kunt u vanaf nu heel makkelijk met dorpsgenoten meerijden naar bijvoorbeeld Emmeloord, Steenwijk of Zwolle. Hoe vaak komt u geen dorpsgenoten tegen als u in bijvoorbeeld Emmeloord bent? “Goh, we hadden wel met elkaar mee kunnen rijden!” Meerijdienst Samobiel maakt dat in Marknesse een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu. Samobiel is ook een handige aanvulling op het OV dat er vaak wel erg lang over doet om van A naar B te komen. Of de bus komt niet op de tijd en plek die u wilt. Hubèr Buijsman van Marknesse Duurzaam is initiatiefnemer en lokaal contactpersoon van Samobiel in Marknesse.

 

Ik ben Samobiel: Hubèr Buijsman

Een groep betrokken bewoners trekt de kar en vormt de motor achter Samobiel. Zoals Hubèr Buijsman van Duurzaam Marknesse: “samen rijden betekent minder auto’s op de weg, het is goedkoper en het spaart het milieu. Ook is met elkaar meerijden goed voor de sociale samenhang in ons dorp. Samobiel maakt met elkaar meerijden makkelijk via een dorpswebsite waarop je ritten kunt plaatsen die jij als chauffeur maakt of ritten kunt aanvragen als passagier. Iedereen kan er gebruik van maken: jong en oud, voor boodschappen, school, sociaal, sport, uitgaan, werk, doktersbezoek of wat dan ook. Samen met andere betrokken bewoners stel ik het netwerk van routes, bestemmingen, stopplaatsen, kilometervergoeding enzovoorts vast en help ik bewoners op weg. Ik geloof echt dat Samobiel iets toevoegt aan de leefbaarheid in ons dorp. Ik hoop dan ook dat inwoners veel ritten gaan delen.”

Zo werkt Samobiel

Schermafbeelding 2016-03-31 om 13.07.431. U biedt of vraagt een rit aan via de besloten en beveiligde Samobiel Marknesse dorpswebsite 
2. U krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil
3. U kiest of u de rit samen wilt maken of niet
4. Per rit betaalt of ontvangt u een kleine kilometervergoeding. Dat loopt via de site, dus geen gedoe met contant geld

 

Meld u nu aan

De inwoners van Haule (Fr), Klarenbeek (Gld) en Zaamslag (Zld.) zijn al overstag. Ook diverse andere dorpen in onder andere Drenthe en Brabant starten op korte termijn met meerijdienst Samobiel. En nu is Marknesse aan de beurt! Op 2 juli staan we met een stand op de zomermarkt in de Breestraat. We helpen u daar graag met aanmelden en ritten boeken. Of neem voor hulp of vragen contact op met Hubèr Buijsman.

Benieuwd hoe het systeem werkt? Bekijk dan onze YouTube filmpjes waarin we uitleggen hoe u bijvoorbeeld een rit kunt invoeren of boeken.

 

Leave a reply