18 apr

Haule kiest voor Samobiel

Woont u in Haule? Dan kunt u vanaf nu heel makkelijk met dorpsgenoten meerijden naar bijvoorbeeld Heerenveen, Haulerwijk of Leek. Hoe vaak komt u geen dorpsgenoten tegen als u in bijvoorbeeld Heerenveen bent? “Goh, we hadden wel met elkaar mee kunnen rijden!” Meerijdienst Samobiel maakt dat in Haule een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu. Samobiel is ook een handige aanvulling op het OV dat er vaak wel erg lang over doet om van A naar B te komen. Of de bus komt niet op de tijd en plek die u wilt. Lammy Dijkstra van Plaatselijk Belang “Helpt Elkander” is mede initiatiefnemer en lokaal contactpersoon van Samobiel in Haule. Omrop Fryslan besteedde er al aandacht aan.

 


Wij zijn Samobiel: Lammy Dijkstra en Linda Prakken

Een groep betrokken bewoners trekt de kar en vormt de motor achter Samobiel. Zoals Lammy Dijkstra: “Deze meerijdienst is uniek omdat het voor en door dorpsbewoners is. Dat maakt het meteen heel veilig want je kent elkaar! Ook is het niet alleen maar voor bepaalde groepen bedoeld, zoals ouderen of mensen met een handicap, maar voor iedereen. Samobiel is een aanvulling op het vaak slechte OV in veel dorpen en ook uniek is dat andere vervoersinitiatieven zoals een buurtbus heel gemakkelijk in de Samobiel dorpssite kunnen worden opgenomen. Samen met andere betrokken bewoners zoals Linda Prakken stel ik het netwerk van routes, bestemmingen, stopplaatsen, kilometervergoeding enzovoorts vast en help ik bewoners op weg. Ik geloof echt dat Samobiel iets toevoegt aan de leefbaarheid in ons dorp. Ik hoop dan ook dat inwoners veel ritten gaan delen.”

Zo werkt Samobiel

Samobiel maakt met elkaar meerijden makkelijk via een dorpswebsite waarop u ritten kunt plaatsen die u als chauffeur maakt of ritten kunt aanvragen als passagier. Iedereen kan er gebruik van maken: jong en oud, voor boodschappen, school, sociaal, sport, uitgaan, werk, doktersbezoek of wat dan ook.

Schermafbeelding 2016-04-18 om 12.09.381. U biedt of vraagt een rit aan via de besloten en beveiligde Samobiel Haule dorpswebsite 
2. U krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil
3. U kiest of u de rit samen wilt maken of niet
4. Per rit betaalt of ontvangt u een kleine kilometervergoeding. Dat loopt via de site, dus geen gedoe met contant geld

 

 

Meld u nu aan

De inwoners van Marknesse (Fl.), Klarenbeek (Gld) en Zaamslag (Zld.) zijn al overstag. Ook diverse andere dorpen in onder andere Drenthe en Brabant starten op korte termijn met meerijdienst Samobiel. En nu is Haule aan de beurt! Neem voor hulp of vragen contact op met Lammy Dijkstra of Linda Prakken.

Benieuwd hoe het systeem werkt? Bekijk dan onze YouTube filmpjes waarin we uitleggen hoe u bijvoorbeeld een rit kunt invoeren of boeken.

 


Leave a reply